Powiadomienie o plikach cookies

Niniejsza witryna internetowa korzysta z plików cookies. Pozostając na tej stronie, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookies.

Dowiedz się więcej

Nie pokazuj tego komunikatu ponownie

Witaj nieznajomy | Rejestracja | Logowanie

SITA opinie

Opinie użytkowników o SITA

Przedstawiamy Państwu kilkadziesiąt opinii użytkowników systemu SITA. Zapraszamy do zapoznania się z nimi. Jeżeli mieli już Państwo dostęp do tego rewelacyjnego narzędzia do nauki języków obcych to zapraszamy do przesłania nam swojej opinii o SITA.





Metoda SITA intrygowała mnie od dawna

Metoda SITA intrygowała mnie od dawna. Tym bardziej cieszę się, że mogłam wypróbować naukę języka angielskiego w ten sposób osobiście. Myślę, że to fajny pomysł połączenia nauki angielskich słówek z relaksem. Wciągnęło mnie. Z przyjemnościączekałam na kolejne lekcej. Myślę, że zaasób moich słów powiększył się, a na pewno utrwalił. Łatwiej mi się też mówi, zmalała bariera przed wypowiadaniem się w obcym języku [...]

Autor opinii o SITA: Anida Buczek

16.05.2007, Warszawa
Telewizyny Kurier Warszawski

Pozwala przełamać psychiczną barierę

System pozwala do minimum ograniczyć stres. Nie wierzyłam w skuteczność urządzenia, więc nie miałam poczucia, że coś powinnam umieć i w czasie zajęć z lektorem bez oporów mówiłam, nie stresując się tym, żę powiem źle. Nie wiem, czy gdybym poświęciła tyle samo czasu na naukę metodami tradycyjnymi, efekty byłyby gorsze. Ale system pozwala na pewno przełamać psychiczną barierę strachu przed mówieniem. Poza tym w tym systemie nauka poprawnej wymowy przychodzi właściwie sama.

Autor opinii o SITA: Joanna Kadej, Krzyczkowska,

10.08.2008,
Super Express

Zajęcia kojarzyły mi się z przyjemnością

System SITA ma diwe bardzo dobre cechy, których oczekiwałam od systemu nauczania języka obcego. Fakt, że system wprowadza i wykorzystuje stan relaksu pozwala na naukę, która wykorzysuje umysł w odmienny sposób niż codzienne obowiązki związane z pracą. Zajęcia kojarzyły mi się z przyjemnością i odpoczynkiem, przy moim trybie pracy najskuteczniej wykorzystywały umysł i pamięć podczas nauki. Dzięki metodzie SITA przyswoiłam wiele nowych (i przypomniałam sobie wiele poznanych wcześniej) słówek, gdyż system kładzie nacisk na słownictwo używane w codziennym życiu [...]

Autor opinii o SITA: Magdalena Koślan

17.10.2003
Magazyn Konsumencki "Solidna Firma"

 Pozwala czerpać przyjemność z kursu

Uważam, iż SITA jest rewelacyjną metodą nauki języka obcego. Pozwala czerpać przyjemność z kursu, który okazał się bardziej przydatny niż przypuszczałam. Miła atmosfera, profesjonalna obsługa, utrwalanie poznanych zagadnień oraz systematyczne wprowadzanie nowych dają możliwość poszerzenia wiedzy. Polecam SITĘ swoim znajoym oraz sama z chęcią powtórzę ten kurs w przyszłości.

Autor opinii o SITA: Joanna Skrobisz

27.06.2002
Świat Elit

 

Uczę się z prawdziwą przyjemnością i łatwością, jak nastolatka, chociaż mam 54 lata. Ku mojemu zaskoczeniu zniknęły bezsenne noce. Śpię zdrowym, głębokim snem. Gdzieś się też podziały niewielkie ślady łuszczycy, choć korzystam z urządzenia od tak krótkiego czasu.

Autor opinii o SITA: Ewa Domańska 

08.07.2008, Tychy
klient indywidualny

 

Metoda SITA daje podwójną korzyść: zachęca do relaksu i pogłębia znajomość języka. Po kilku godzinach nauki trudno mi jednak ocenić, czy osiągnęłam włąściwy stan relaksu. A jeśli nie to czy ta metoda jest nadal taka skuteczna? Trudno się odizolować od różnych zewnętrznych dźwięków, jeśli nie mieszka się samemu, nawet przy zamkniętych drzwiach pokoju. Zauważyłam, że zapamiętuję szybko pojedyncze słowa, ale nie radzę sobie ze zdaniami. Piszą Państwo, że zdobywa się przede wszystkim umiejętność płynnego mówienia. Mam nadzieję, że to kwestia czasu. Myślę, że połączenie tej metody z tradycyjną daje najlepsze rezultaty. Czy okulary nie mogą być regulowane? Spadają mi. 

    Autor opinii o SITA: Irena Tryc

22.05.2008, Warszawa
klient indywidualny

 

Uważam, że SITA zdecydowanie przyspiesza naukę języka angielskiego. Jestem pod wrażeniem i polecam wszystkim zainteresowanym nauką języków obcych

Autor opinii o SITA: Adam Grauda

13.04.2008, Biłgoraj
klient indywidualny

 Urządzenie SITA jest gustownie i estetycznie wykonane. Opakowanie jest zbyt skromne graficznie, nie przyciąga uwagi, obniża wartość zestawu. Poważnym błędem i brakiem obniżającym ocenę zestawu jest brak podręcznika, który krok po kroku objaśniałby reguły używania urządzenia i zastosowania go (wraz z kursem) do nauki - przez co opis metody, zawarty na CD i w podręcznikach do nauki językóów nie jest do końca przejrzysty. Przykładem jest brak dopowiedzenia, który tekst powinien być śledzony w I etapie nauki - polski czy obcy. Kursy - opakowanie bardzo estetyczne, przyciągające uwagę. Podręczniki i płyty wykonane estetycznie. Ze względu na fakt, że nie rozpocząłem jeszcze nauki nie jestem w stanie ocenić całości systemu merytorycznie.  

Autor opinii o SITA: Karol Skowroński

14.03.2008, Szczytno 

Mam 54 lata. Prawdą jest taka, że system SITA nawet w tym wieku zmobilizował mnie do nauki języka niemieckiego. Uczę się języka z powodzeniem. Ciszę się, bo jestem na rencie i raz w roku wyjeżdżam zagranicę gdzie język obcy jest niezbędny w komunikowaniu się. Cieszę się, że korzystam z zestawu SITA. Mogę się także od stresować i relaksować.

Autor opinii o SITA: Hanna Michalska

19.05.2007, Toruń
klient indywidualny

Odpowiada mi taki tok nauczania

Urządzenie posiadam i użytkuję od kliku dni trudno się wypowiedzieć o efektach w tak krótkim czasie użytkowania. Przyznam, że odpowiada mi taki tok nauczania języków obcych. Na obecną chwilę potrzebuję wprawy i praktyki do lepszego opanowania urządzenia.

Autor opinii o SITA: Piotr Klisko

28.04.2007, Kętrzyn
klient indywidualny

 

Moja ocena jak po krótkim zapoznaniu się z metodą nauczania uważam, że będzie to dla mnie trafiony pomysłem.

Autor opinii o SITA: Artur Spychalski

20.04.2007, Krzyż Wlkp.
klient indywidualny

 

 

Urządzenie jest rewelacyjne. Cała moja rodzina jest niezmiernie zmotywowana do nauki języka obcego. Szczególnie przydatne będzie w nauce przyszłej maturzystce. Obecnie najwięcej czasu na zapoznaniu się z urządzeniem poświęca córka - studentka. Ja osobiście obawiałam się, ze mogę mieć problemy z obsługą. Jednak moje obawy rozwiał pierwszy kontakt z instrukcją i urządzeniem. Instrukcja jest bardzo czytelna i jasna, ale największe wrażenie robi prezentacja systemu na płycie CD.

Autor opinii o SITA: Romana Piechota

22.03.2007, Nowa Sól
klient indywidualny

 

Kurs angielskiego, który przeszłam systemem SITA uważam, za bardzo udany. Sposób i tempo nauki pozwoliły mi na dokładne powtórzenie podstaw języka i uzupełnienie braków, które miałam. Relaks podczas lekcji pozwolił mi spokojnie uczyć się i zapamiętywać nowe zwroty. Jestem przekonana, że system SITA jest bardzo dobrym, choć innym systemem nauki, który umożliwia szybką i łatwą naukę języka obcego.

Autor opinii o SITA: Joanna Masiarz

18.01.2007, Warszawa
klient kursu indywidualnego

Istotnie jest to metoda odbiegająca od dotychczasowych. Na pewno stan relaksu dopomagał nam przyswoić szybciej wiedzę (muzyka, "sprzęt", przyjemni wykładowcy). Ale tempo jest zbyt szybkie dla kogoś, kto pierwszy raz miał do czynienia z językiem angielskim. Może jakby częstotliwość była mniejsza (nie codziennie). Myślę, że gramatyki możemy się jeszcze douczyć. Książki są super, bo są w języku angielskim i polskim. Szkoda, że nie dostaliśmy tego na płycie. Jeśli chodzi o laboratorium to bardzo ładnie jest rozłożony tekst, bo wolniej i szybciej i tłumaczone słowa i zwroty po polsku i angielsku. Natomiast uważam, że na początku przed tekstem jest za mało muzyki relaksacyjnej a na końcu za dużo. Osobiście bardzo wdzięczna jestem lektorom, bo podchodzili do nas po przyjacielsku i dużo nas nauczyli. Jeśli chodzi o pożywienie to może lepiej żeby go nie było, bo dwie kanapeczki to dla krasnoludków. No, ale przyszliśmy przyswajać wiedzę a nie jeść. Zauważyłam też, że te 4 godziny tutaj wcale mnie nie męczyły, mogę powiedzieć, że relaksowały. Ogólnie jestem zadowolona i wdzięczna, że się tutaj znalazłam i tyle nauczyłam, nie mniej uważam, że trzeba trochę umieć żeby zdążyć z nauką w takim tempie.

Autor opinii o SITA: Teresa Urban

09.02.2007, Rzeszów
uczestnik kursów grupowych

 

Metodę SITA oceniam bardzo dobrze, ale zmieniłbym kilka rzeczy: więcej muzyki na początku przed dialogiem w celu łatwiejszego osiągnięcia stanu relaksu - stanu alfa; trochę większe przerwy na posiłek i zmianę sal lekcyjnych; niektóre sale powinny być większe i bezpośrednio połączone z komunikacją. Poza tym czas kursu powinien być wydłużony by można było więcej powtarzać i utrwalać. Natomiast lektorzy w salach i na laboratorium wprost rewelacyjni. Tylko takich więcej.

Autor opinii o SITA: Krzysztof Kasiak

09.02.2007, Głogów Małopolski
uczestnik kursów grupowych

 

Po czterech tygodniach nauki języka angielskiego tą metodą uważam, że jest to świetna metoda nauki, która nie wymaga dużego wysiłku ze strony osoby uczącej się. Godziny relaksu umożliwiają jednocześnie naukę efektywną oraz wypoczynek. Małe grupy pomagają w wielokrotnym powtarzaniu nauce zwrotów w tym języku. Lektorzy w pełni spełnili moje oczekiwania i służyli ogromną pomocą. Program, który przeplatany jest godziną relaksu jest znakomity dla osób pracujących (jednak zmęczonych dniem w pracy). Uważam, że po tym kursie jestem w stanie porozumieć się w zakresie podstawowym w tym języku. Bardzo chciałabym kontynuować naukę tą metodą na dalszych poziomach.

Autor opinii o SITA: Lucyna Deręgowska

09.02.2007, Rzeszów
uczestnik kursów grupowych

 

Prowadzący kompetentni i dobrze prowadzą zajęcia. Metoda może jest dobra, ale zbyt wielkie tempo przyswajania informacji. Kurs powinien być, co drugi dzień. "Dzień po dniu" - trudno jest od razu sprawdzić postępy w nauczaniu. Brak było sposobu wprowadzania się stan relaksu. Powinny być przynajmniej jedne zajęcia demonstrujące zachowanie w takiej sytuacji. Podsumowując: efekty mogą być widoczne po pewnym czasie, ale bezpośrednio po kursie jeszcze nie widać ewentualnych postępów.

Autor opinii o SITA: Sławomir Wiechecki

07.03.2007, Rzeszów
uczestnik kursów grupowych

 

W tym kursie brakowało nauki stanu relaksu, dlatego ten stan raczej nie został przeze mnie osiągnięty. Dlatego słuchanie płytek z lekcjami nic mi nie dało, praktycznie nic nie zapamiętałem. Kurs odbywał się zbyt intensywnie, gdyby zajęcia odbywały się, co drugi dzień na pewno bym z tego kursu więcej wiedział. Nie jestem zadowolony z tego kursu!!!! Tylko lektorzy byli kompetentni i sumienni.

Autor opinii o SITA: Mateusz Walicki

07.03.2007, Zaczernie
uczestnik kursów grupowych

  

Jestem zadowolona z kursu SITA. Dzięki niemu znacznie poszerzyłam swój zasób słówek i nauczyłam się poprawnie budować zdania. Jestem bardzo zadowolona z fachowej wiedzy lektorskiej. Jednak, aby w pełni skorzystać z "atutów" urządzenia odsłuchowego, powinno się być zrelaksowanym i wypoczętym. Życie w pośpiechu i stresie nie sprzyja przyswajaniu tekstu przy pomocy tego urządzenia.

Autor opinii o SITA: Anna Grabarczyk

Płock
uczestnik kursu indywidualnego SITA

 

Cieszę się, że miałem możliwość uczestniczenia w kursie. Wydaje mi się, że nauczyłem się przez ten czas znacznie więcej niż byłbym w stanie zrobić samodzielnie. Dobrze, że zajęcia prowadzone są spokojnie, nie pod presją terminów, sprawdzianów itp.

Autor opinii o SITA: Dariusz Kuczyński

06.04.2006, Warszawa
uczestnik kursu indywidualnego SITA

 

Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona systemem SITA. Pomógł mi w krótkim czasie przyswoić duży zakres wiedzy z języka angielskiego. Dzięki relaksacyjnemu działaniu nauka nie jest uciążliwa, ale wymaga dużo skupienia. To doskonała forma odpoczynku po pracy i nauki zarazem.

Autor opinii o SITA: Weronika Barteczka

15.09.2006, Wrocław
klient indywidualny

 

Korzystanie z metody nauki języków obcych w systemie SITA umożliwia w miarę szybkie przyswojenie podanego materiału. Metoda SITA pozwala oderwać się od problemów dnia codziennego i na wprowadzenie swego umysłu w stan relaksu. Układ lekcji jest tak dobrany, iż umożliwia w jak najlepszy sposób i w najszybszym tempie opanowanie materiału. Dotychczas korzystałem z innych metod nauki języków obcych, ale stwierdzam z całym przekonaniem, iż metoda SITA przewyższa inne metody.

Autor opinii o SITA: Jarosław Banaszak

02.01.2002, Kostrzyn Wlkp.
klient indywidualny.

 

Urządzenie SITA spełniło moje oczekiwania. Mogę się dzięki niemu doskonale relaksować i nauka staje się przyjemnością. Nie odczuwa się czasu jaki upływa podczas nauki i co najważniejsze nie jest się zmęczonym po lekcji. Bardzo dobra inwestycja.

Autor opinii o SITA: Tomasz Klimaszewski

Radom
klient indywidualny

 

Relaksacja z pewnością pomaga w zapamiętywaniu materiału. Dobra forma konwersacji z lektorem. Treść książek mogłaby być trochę unowocześniona (część słówek bardziej literacko, trochę archaicznie brzmi, aczkolwiek elegancko). Bardziej skłaniałabym się do powszechnego, aktualnego języka potocznego.

Autor opinii o SITA: Wanda Czarkowska

Zielonka
uczestnik kursu indywidualnego SITA

 

Podczas kursu poznałam metodę SITA. Myślę, że nie jest zła. Podoba mi się tematyka lekcji. Jest dostosowana do wielu sytuacji, jakie można zastać w życiu, wyjeżdżając do innego kraju. Za słaby punkt tej metody uważam zbyt długie dialogi i co za tym idzie - dużo słownictwa w krótkim czasie do zapamiętania. Do tego spora ilość zagadnień z gramatyki. Uważam, że powinno być zdecydowanie więcej czasu na utrwalenie materiału oraz zastosowanie słów w dialogach.

Autor opinii o SITA: Jadwiga Skrzeczkowska - Melaniuk

Zbuczyn
klient indywidualny

 

Jestem pozytywnie zaskoczony efektywnością tej metody. Korzystając z tego urządzenia, wspaniale relaksuję się i doświadczam wewnętrznej harmonii. Jest to doskonałe połączenie szybkości zdobywania wiedzy, jakiej oczekuje od nas dzisiejszy świat, z relaksem, czyli wolnością od stesu. W ten sposób można uniknąć wielu chorób tzw. psychosomatycznych. Cieszę się, że mam to urządzenie w domu.

Autor opinii o SITA: Andrzej Kołakow

Szczecin 

Jest to wspaniała metoda nauczania języka obcego - jak również wiele wymaga poświęcenia i czasu od samego siebie. Metoda SITA na pewno w jakimś stopniu pomaga w nauczaniu ale to wszystko zależy od naszej nauki i chęci. Polecam.

Autor opinii o SITA: Iwona Jabłońska

Warszawa
uczestnik kursu indywidualnego SITA

 

Po pierwszych lekcjach z systemem SITA zauważyłem, że maja znajomość języka angielskiego znacznie się poprawiła. Nauka sprawia mi przyjemność. W trakcie lekcji jestem odprężony i zrelaksowany a to bardzo dobrze, wpływa na zapamiętywanie coraz większej ilości nowych słów i zwrotów.

Autor opinii o SITA: Marcin Zarzycki

19.12.2005, Bolesławiec

 

SITA jest doskonałym programem edukacyjnym. Pozwala w krótkim czasie poznać w stopniu zadawalającym język, którego chcemy się nauczyć, wprowadza nas w stan relaksu tak potrzebnego dla wyciszenia się, przez co język obcy jest szybko przyswajalny, nawet dla osób które dopiero zaczynają się uczyć.

Autor opinii o SITA: Krzysztof Łukasiewicz

18.12.2005, Bielsko - Biała

 

Pracując po 12-godzin przez pięć dni w tygodniu nie znajdowałem czasu do nauki języka angielskiego. Kupując unikalny system do nauki SITA mogę pozwolić sobie na relaks, a przy tym mogę nauczyć się języka, który mi przychodził z wielkim trudem, dzięki sprawdzonej recepturze nauki zapamiętuję nie tylko pojedyncze słówka ale całe zdania. Dzięki kilkuletniej obserwacji waszego systemu postawiłem na jakość i nie pomyliłem się za co wam dziękuję.

Autor opinii o SITA: Kamil Jurkowski

08.12.2005, Dalików

 

Moje spostrzeżenie po kilku dniach korzystania z systemu SITA: uzyskuje się głęboki stan relaksu (do snu włącznie - a nuż mógłby być skuteczny dla osób cierpiących na bezsenność?); im większe zmęczenie tym szybkość i głębokość stanu relaksu większa. W moim przypadku spada też ciśnienie krwi (do 30 jednostek). Mając tendencję do nadciśnienia - w trakcie i po relaksie czuję się świetnie; Pokrętło regulatora głośności bio zdecydowanie za ciężko się kręci. Ogólnie - OK. Gratuluję udoskonalonego urządzenia w stosunku do tego sprzed kilku lat. Szkoda, że w zestawie nie ma słuchawek (koszt niski), a mogłyby tak być dobrane, żeby mieściły się razem z okularami w etui.

Autor opinii o SITA: Kazimierz Malawski

28.01.2002,  Drzanowo

 

Koncepcja metody nauczania znakomita. Materiały (książki, taśmy) bez zarzutu. Urządzenie SITA - zwłaszcza okulary - rozczarowuje! Wykonanie tandetne. Okulary nie mają konstrukcji pozwalającej na dopasowywanie do różnych rozmiarów głowy. Czujnik oddechu z trudem dopasowuje się do pozycji, w której wreszcie działa. Pokrętło potencjometru głośnika w okularach niezwykle delikatne i nie ergonomiczne. Brak w komplecie słuchawek też zaskakuje - zwłaszcza w porównaniu do ceny urządzenia - bardzo wysokiej!

Autor opinii o SITA: Tadeusz Dąbrowski

25.1.2005, Warszawa

 

Urządzenie SITA wygląd, recenzje z Internetu przedstawiają w sposób prosty, wygodny ale po otworzeniu przesyłki okazuje się inaczej. Czy system działa??? Jak na razie idzie mi chyba całkiem nieźle, ale wymaga to dużej pracy z mojej strony, co mi nie odpowiada bo chciałem nabyć urządzenie, które nie wymaga mojej pracy. Ogólnie patrząc urządzenie oceniłem na 3.

Autor opinii o SITA: Maciej Matczak

26.11.2005, Gdynia

 

Metoda SITA pozwala na skuteczną naukę języka obcego przy zachowaniu odpowiednich kryteriów: - podczas odsłuchów musi być zachowana absolutna cisza, żeby odsłuchujący mógł się skupić i zrelaksować. Oprócz odsłuchów niezbędne jest też systematyczne powtarzanie materiału w domu, oraz wypełnianie zaleceń lektora. Metoda SITA to profesjonalne nauczanie języka obcego z perfekcyjnie przygotowanymi odsłuchami i wykładami. Jestem w pełni zadowolona z wykładów i odsłuchów jakie proponuje SITA.

Autor opinii o SITA: Izabela Grewling

25.10.2005, Leszno

 

Z systemu SITA jestem bardzo zadowolona, dzięki niemu szybciej uczę się języka. Szybciej przyswajam nowe słownictwo. Po każdej lekcji jestem zrelaksowana i mam ochotę na dalsze prace. Myślę, że dzięki temu systemowi nauka języków obcych staje się bardzo łatwa i przystępna.

Autor opinii o SITA: Paulina Stachowiak

25.10.2005, Leszno

 

Nauka tą metodą spełniła moje oczekiwania. Dla osoby o bardzo zagospodarowanym czasie ma to duże znaczenie. Przez takie powtarzanie słówek więcej pozostaje w głowie. Łatwiejsza komunikacja, nie wstydzę się rozmawiać w danym języku i mam nadzieję, że będę dalej kontynuować tę naukę.

Autor opinii o SITA: Małgorzata Michalak

25.10.2005, Leszno

 

Oświadczam, że jestem bardzo zadowolona z urządzenia SITA i zapewne będę korzystała z dalszych części programu. Kasety są nagrane doskonale, chodzi mi o to, że wszystko jest nagrane powoli i kilkakrotnie i że nie muszę cofać nagrania żeby dobrze się wsłuchać w treść.

Autor opinii o SITA: Zofia Jure

25.10.2005, Białystok

 

Rewelacyjne rozwiązanie edukacyjne. Nie trzeba godzinami uczyć się na pamięć setek słówek i nudnej gramatyki. Ta innowacyjna metoda spowodowała, że do nauki języka niemieckiego podchodzę z przyjemnością. Połączenie przyjemnego z pożytecznym, z pewnością znajdzie wielu zwolenników wśród ludzi młodych. Gorąco polecam. Jedynym mankamentem jest niemożność zakupu zestawów językowych zapisywanych na nośnikach CD.

Autor opinii o SITA: Roman Żal

25.10.2005, Tomaszów Maz

Moim zdaniem nauka w formie państwa systemu była dla mnie bardzo interesująca. Dzięki wam poznałem jak można przyswajać wiedzę w formie relaksu, chłonąć wiedzę w szybkim tempie. Współpraca z państwa pracownikami była bardzo miła. W szczególności pragnę podziękować obsłudze dzięki, której mam nadzieję będziemy kontynuować dalszą współpracę.

Autor opinii o SITA: Wojciech Kieszkowski

27.05.2005, Ostrowy
Straż Miejska

 

System SITA jest bardzo ciekawym rozwiązaniem nauczania języka angielskiego. Zajęcia są przyjemne i ciekawe a zarazem pożyteczne. Bardzo podoba mi się taki system nauczania a obsługa jest przyjemna i w każdym momencie gotowa do pomocy.

Autor opinii o SITA: Paweł Szcześniak

27.05.2005, Warszawa
Straż Miejska

 

Ogólnie mówiąc jestem zadowolony z państwa programu nauczania języka angielskiego systemem SITA. Moim zdaniem mogłoby być trochę więcej godzin z lektorem, co poprawiłoby naszą wymowę i czytanie. Poza tym system oceniam pozytywnie.

Autor opinii o SITA: Marek Grena

27.05.2005, Warszawa
Straż Miejska

 

Jestem bardzo zadowolony z udziału w kursie systemem SITA.

Autor opinii o SITA: Wojciech Grabowski

27.05.2005, Warszawa
Straż Miejska

 

Opinia jak najbardziej pozytywna. Treść merytoryczna przekazywana w sposób bardzo profesjonalny. Podejście do kursantów fachowe i nacechowane b. wysoką kulturą osobistą. System SITA oraz sama firma rzeczywiście godna polecenia. Personel - the best.

Autor opinii o SITA: Bogdan Szkudlarek

27.05.2005, Warszawa Straż Miejska

 

Jestem zaskoczony skutecznością systemu SITA, jestem bardzo zadowolony z nauki jezyka i mile zaskoczony serdecznością pracujących w SITA osób.

Autor opinii o SITA: Wojciech Ossowski

27.05.2005, Warszawa Straż Miejska

 Uważam, że system SITA zdecydowanie łączy "przyjemne z pożytecznym". Przyjemne bo w prosty i szybki sposób wprowadza moje ciało i umysł w stan głębokiego relaksu. Czuję się wyluzowany, spokojny, zapominam o stresach, czasami niepowodzeniach minionego dnia. Z natury jestem człowiekiem nerwowym, ale dzięki temu urządzeniu staję się bardziej wyciszony i odprężony. Ze względu na krótki okres posiadania przeze mnie urządzenia SITA Mini nie jestem jeszcze w stanie wyrazić swojej opinii na temat szybkości przyswajania wiedzy z języka obcego. Jestem szczęśliwy, że zdecydowałem się na zakup tego świetnego urządzenia. Mam nadzieję, że spełni ono moje marzenie, którym jest bardzo dobra znajomość angielskiego i niemieckiego.

Autor opinii o SITA: Grzegorz Syska, Prudnik

Siekierczyn

 

 

Moim zdaniem urządzenie SITA jest rzeczywiście trafnym zakupem,ponieważ już po tygodniu zauważyłem u siebie postępy w nauce. Bardzo dobrym pomocnikiem są do tego wspaniale przygotowane kasety. Profesjonalna wymowa ułatwia mi dobrze zrozumieć obcy język. Jestem zadowolony i nie żałuję tego zakupu.

Autor opinii o SITA: Bogusław Podkalicki

 

Uważam, że jest to bardzo dobre urządzenie, które pozwala w krótkim czasie opanować podstawowe zwroty w języku angielskim, ale również przy którym człowiek może się zrelaksować i odpocząć.

Autor opinii o SITA: Paweł Bieszke

 

Zanim zakupiłam urządzenie SITA robiłam wszystko, aby nie uczyć się języka obcego. Teraz rezygnuję z tych rzeczy, aby uczyć się angielskiego. Nauka stała się przyjemnością. Dzięki systemowi SITA odpoczywam, a jednocześnie uczę się. Uważam, że SITA jest niezastąpiona również dlatego, że może z niej korzystać więcej osób, a jest tylko jeden wydatek. Często korzystam również z relaksu. Pomaga mi to odprężyć się po całodniowej nauce i zapomnieć o kłopotach. Dziękuję!

Autor opinii o SITA: Dorota Nowicka

 

Zakupiłam urządzenie SITA trzy tygodnie temu. System ten jest wspaniały nie tylko do nauki języka. Urządzenie to wykorzystuję z powodzeniem do nauki języka angielskiego, a ponadto do relaksacji czyli odpoczynku, kiedy to można się "zaprogramować" na odniesienie jakiegoś sukcesu, poprawienie jakiejś cechy charakteru, poprawę zdrowia czy wreszcie sylwetki - niesamowita sprawa. Najwięcej jednak trudności sprawia mi efektywne korzystanie z SITA, ponieważ zbyt często zasypiam po kilku minutach nawet na siedząco - ale pracuję nad powyższym. Jestem pewna, że w przyszłości skorzystam z kolejnych kursów nie tylko języka angielskiego.

Autor opinii o SITA: Lidia Jarmołowicz

 

Kiedy po raz pierwszy sięgnąłem po zestaw SITA nie byłem pewny skutków działania tego urządzenia. Po krótkim czasie odsłuchiwania muzyki poczułem przyjemne uczucie, łagodzące objawy stresu i zmęczenia. Teraz wiem, że SITA będzie mi towarzyszyć w życiu codziennym, nie tylko w celach relaksacyjnych, ale również dydaktycznych.

Autor opinii o SITA: Robert Abratowski

 

 

System SITA jest rewolucją w nauce języków obcych. Jest to łatwy, a przede wszystkim przyjemny sposób relaksu i nauki. Dzięki niemu przyswajamy o wiele więcej zwrotów, zdań, wyrazów w jezyku obcym, niż w tradycyjny sposób. Nie zamieniłabym SITY na nic innego.

Autor opinii o SITA: Małgorzata Michnowska

 

Powiem krótko: jestem pod wrażeniem. Myślę, że System SITA jest tym, o co mi chodziło, chętnie będę uczył się (jako początkujący) relaksować, by osiągnąć stan odprężenia, co zapewni mi posługiwanie się językami obcymi.

Autor opinii o SITA: Krzysztof Kopczyński

 

IT's O.K.

Autor opinii o SITA: Mirosław Woźniczko

 

SITA to doskonały sposób nauki, utrwalania i powtórki materiału, którego już wcześniej się nauczyliśmy. Podczas tygodnia nauki zauważyłam, że nie tylko ten sposób nauki pozwolił mi poszerzyć słownictwo, ale także utrwalił zwroty i słowa, których wcześniej się nauczyłam, lecz miałam problem z "odszukaniem" ich w pamięci. Łatwiej buduje się mi wypowiedzi. Teraz rozpoczynam 2 część kursu średniozaawansowanego. Jestem przekonana, że opanuję materiał równie dobrze, co w części 1.

Autor opinii o SITA: Daria Dmitruk

 

Po kilku dniach użytkowania systemu SITA chciałbym opisać moje odczucia w stosunku do tego kursu. Dużą niedogodnością stosowania kursu, jest to, iż jest on nagrany na kasetach magnetofonowych, uważam, że jeżeli był by on na płytach CD znacznie podwyższyłoby to komfort obsługi jak i trwałość tego kursu. Jeżeli chodzi natomiast o jakość merytoryczną to jest to kurs godny polecenia innym osobom. Jeżeli chodzi o skuteczność kursu bez urządzenia w przypdku mojej osoby powiedziałbym, że wynosi ona ok. 70%, co uważam za bardzo dobry wynik. Moje gratulacje za dobrze wykonaną robotę.

Autor opinii o SITA: Marcin Minda

 

Uważam, że SITA zdecydowanie przyśpiesza naukę języka obcego. Jestem pod wrażeniem i polecam wszystkim zainteresowanym naukę języków obcych.

Autor opinii o SITA: Dariusz Wojnarski

 

System SITA jest w istocie programem nowatorskim, który generuje dużo większe możliwości przyswajania wiedzy (np. nauki języków obcych). Jest to szczególnie ważne dla osób, które z racji swojej pracy nie mogą sobie pozwolić na dodatkowe zajęcia prowadzone metodami tradycyjnymi.

Autor opinii o SITA: Roman Dorniak, Golczewo

 

Zainteresowałam się Państwa ofertą nauki z uwagi na wymogi, jakie stawia w tym momencie rynek pracy. Po prostu dostałam pracę pod warunkiem nauczenia się w miarę szybko (2 miesiące) języka angielskiego. Do wszelkich nowinek i rewelacji naukowych jestem dosyć sceptycznie nastawiona., ale Państwa argumenty wydawały mi się dość przekonujące. Tydzień temu kupiłam zestaw SITA i kursy językowe. Na wyniki nie musiałam długo czekać. Przełamałam się i zaczęłam wypowiadać się w języku angielskim, bardzo kulawo, ale mam nadzieję, że z każdym dniem będzie coraz lepiej. I jeszcze jedno, dzięki nauce relaksu bardzo się wewnętrznie wyciszyłam, co ma dla mnie bardzo duże znaczenie. A to dopiero początek mojej przygody z SITĄ! Proszę trzymać za mnie kciuki!

Autor opinii o SITA: Jadwiga Leszczyńska - Czyż, Kraków

 

Dopiero od niedawna mam to urządzenie, które kupiłem w celu nauki języka obcego i jeszcze nie zdążyłem wziąć się do nauki, ale parę razy spróbowałem się zrelaksować według wskazówek i muszę powiedzieć, że mimo mojego sceptycznego podejścia to coś w tym jest. Po prostu moim problemem i nie tylko moim na pewno, jest to, że nie mogę wyciszyć umysłu. Dziesiątki problemów, myśli tłuką się w umyśle, to jest bardzo męczące. Zauważyłem, że urządzenie to blokuje zbędne myśli, uspokaja, pozwala usiągnąć czysty, cichy, spokojny umysł. Oszczędza moją energię i siły witalne.

Autor opinii o SITA: Andrzej Zelmanowicz, Grzybowo

 

Narodziny córki zawirowały nieco moim dotychczasowym życiem i zmusiły do wprowadzenia pewnych zmian. Niemożność uczestnictwa w lekcjach angielskiego prowadzonych tradycyjną metodą spowodowała, iż zainteresowałam się nauką metodą SITA,dzięki której mogłam kontynuować naukę w pieleszach domowych, bez obligacji do ścisłych norm czasowych. Ku mojemu zaskoczeniu metoda ta przyniosła mi nieoczekiwane efekty. Metoda "podświadomego" przyswajania wiedzy jest rewelacyjna dla osób takich jak ja, czyli o umyśle analitycznym, które mają problem z przyswajaniem wiedzy pamięciowej i na pewno dla młodych matek, które po całym, absorbującym dniu z maleństwem, nie są w stanie ślęczeć godzinami nad podręcznikiem i "wkuwać" nowe słówka i zwroty. Teraz wszystkie "tymczasowe kury domowe" mogą zrelaksować się po ciężkim dniu przy jednoczesnym przyswajaniu wiedzy.

Autor opinii o SITA: Aneta Horążak, Łódź

 

Jestem młodym Polakiem. O programie SITA dowiedziałem się z gazety ok. 3 lata temu. Marzyłem, aby stać się posiadaczem tego urządzenia. W obecnej chwili mam 20 lat. We wrześniu tego roku odszedłem do rezerwy i z uzbieranych funduszy zakupiłem owo urządzenie. Z zakupu jestem zadowolony. Przy zakupie tego urządzenia kierowała mną myśl o przyszłości, o czasach, w których żyjemy, a także problemy, z którymi się borykam - depresja - choroba, której nabawiłem się w szkole średniej. Dzięki działaniu relaksacyjnemu tego urządzenia miałem możliwość zacznę korzystać z kursów językowych, z którymi wiążę nadzieję. Technika postępuje do przodu, a z nią i my.

Autor opinii o SITA: Jan Suszyński, Gdańsk

 

Kiedy zamówiłam system SITA, nie myślałam, że przyniesie on dobre rezultaty w nauce. Mój syn po dwóch tygodniach opanował część słownictwa i poprawną wymowę. Jestem zadowolona z nauki, gdyż dziecku sprawia to przyjemność oraz są lepsze efekty nauki, gdyż tradycyjny sposób nauki języka angielskiego w szkole podstawowej dawał do tej pory słabe wyniki. Myślę, że systematyczna nauka da dziecku solidne podstawy znajomości języka angielskiego.

Autor opinii o SITA: Jadwiga Brandeburg, Łódź.

 

Od dłuższego czasu interesuję się możliwością wpływania na podświadomość. Spowodowała to lektura "Potęgi podświadomości" Josepha Murphy'ego, książki Johna Graya,Louise L.Hay, Dala Carnegiego i innych. System SITA daje mi więc, bez zbędnego przekonywania samej siebie, możliwość praktycznego zastosowania już poznanej wcześniej wiedzy i zdobycia nowej wiedzy. Samo urządzenie wymaga dodatkowo kilku elementów, co mnie nieco denerwuje, a etui nie posiada miejsca np. na dyktafon i na zasilacz do niego. Reszta OK.

Autor opinii o SITA: Bożena Gorczyca, Krosno, 02.07.2003

 

Z systemem SITA zetknąłem się po raz pierwszy w 2000r. Poprzeczytaniu instrukcji z niecierpliwością użyłem urządzenia SITA. Po wysłuchaniu kasety relaksacyjnej poczułem się niezwykle odprężony i rozluźniony. pomyślałem sobie wtedy, że jeżeli opisany w instrukcji sposób osiągania relaksu przyszedł tak łatwo to z całą resztą nie będzie żadnego problemu. Okazało się jednak, że nauka nie przyszła tak łatwo jak wspomniany relaks. Zniechęciło mnie to trochę i odłożyłem urządzenie na półkę, myśląc, że to kolejne "obiecanki cacanki", a efekty żadne. Po tygodniu przeczytałem ponownie instrukcję i zrozumiałem, jakie błędy popełniłem przy pierwszym kontakcie z urządzeniem.W tydzień czasu przerobiłem zgodnie z instrukcją kurs języka niemieckiego, a na efekty nie czekałem dług. W pierwszej konwersacji w niemieckim markecie poczułem niesamowitą swobodę porozumiewania się. Jestem bardzo zadowolony.

Autor opinii o SITA: Tomasz Skotni,  Sieierczyn


W koszyku:
Wartość: 0.00

Przejdź do koszyka

Promocja

Pakiet j. angielskiego - SITA + 4 kursy + CDE

1813.00 zł

2113.00 zł

Salon SITA


Autoryzowany Salon Producenta

ul. Westerplatte 12/2
31-033 Kraków

tel. 12 429 29 80
tel. 602 222 804
tel. 692 778 270

Godziny otwarcia:
Pon. - Pt. 10:00 - 18:00
Sobota 10:00 - 14:00

GaduGadu249461 kontakt skype salonsita

 



Jak uczyć się metodą SITA?